Torsted kirke

Torsted Kirke er en middelalder kirke fra omkring 1150. Der har været tårn på kirken, kirken har hørt under Rysensten og i året 1798 solgte Baron Juel Rysensten kirken til ejendomshandler P.S. Fønns og U.C.V Schmidten.
I 1806 blev Fønns eneejer af kirken og han solgte den til assessor H.P Ammitsbøl til Søgaard på Holmsland, det blev en frafaldsperiode for kirken.
I 1916 blev tårnet revet ned og stenene blev brugt på Holmsland.

Inden for de sidste år er kirken renoveret både inde og ude, så vi i dag har en meget smuk kirke. Renoveringsarbejdet blev færdigt i maj 2007.

Under renovationen kom et tidligere stenalter frem igen. Kirken fik nye farver.
Læg endvidere mærke til den udhuggede urfugl i korbuen.

Kirken ligger meget smukt i landskabet, den er ikke så nem at se fra vejen, men fra skoven i nord er der en meget fin udsigt til kirken, ligeledes er der fra kirken en meget smuk udsigt ud over ådalen.

kirke og kirkegård er holdt i så oprindelig en stil, som der er muligt. gravstederne er stor, nogle små, ingen regulering for at gøre gravstederne ensartet, hækkene er forskellige og kan forekomme flere slags på et gravsted. 

kirkediget er fredet og der er resten fra en svunden tid, hvor munkene brugt kirkedigerne til at plante lægeplanter, i Torsted forekommer der forskellige slags, som nu kaldes relikie planter, der er kongelys, digitalis, vild gulerod, skvalderkål og torskemund. tidligt forår og hen til sankt hans blomstre gul okseøje og giver glæder både for øjet og for insekter.
 

 

 

 

Indtast hvorfra du kører nedenfor, og du vil få en rutevejledning

Torstedvej 46, Torsted - 6980 Tim